Imorgon drar vi!

Först till Göteborg för en natt på vandrarhem och sedan tidigt på tisdagsmorgon går flyget till Nabq, Egypten. Lasse och vakthundarna lämnar vi hemma :)
Uppdatering kommer förhoppningsvis därnerifrån om inte så hörs vi när vi kommer hem :)

Ha det så bra där ute i snökaoset! KRAM!!!

Vi tänker på Lukas...

I dag går våra tankar till farmor och hennes katt Lukas som i natt somnade in på Blå Stjärnan i Skara.
Farmor var jätteledsen eftersom hon trodde att hon skulle få hämta hem honom idag och istället fick hon beskedet att han hade avlidit.
När man har ett djur är det som en familjemedlem, särkilt när man lever ensam.
Nu hoppas vi att hennes andra två katter klarar sig och att länsstyrelsen sätter stopp för tanten som har 30 katter i en liten lägenhet, hennes katter sprider en mängd sjukdomar.

Vila i frid Lukas, du var en speciell och härlig katt! ♥


Lite blandat :)

I dag har varit en sån där dag när man gjort lite allt möjligt.

Började dagen med ett rejält träningspass, riktigt skönt :)
Därefter en lång frukost med barnen innan vi stack till barnmusiken, sista gången för i år för oss iallafall. Men det gör inget för vi ska ju till EGYPTEN! Vi spelade in en skiva idag men när vi hade sjungit sista sången så skulle Karin kolla så det hade blivit bra, det hade det... inte. Makapären hade stängt av sig... :( Så nu får vi inte vara med med våra eminenta sångröster, men vad gör det, vi ska till EGYPTEN! :)
Hem med en välfylld bajsblöja som vi smidigt lämnade över till pappa, jag och Wilgot åkte till fegis-Bella och gav henne mat (Wilgots farbrors katt), hon blev nog väldigt glad när husse och matte kom hem idag för hon har nog längtat, man har tillochmed fått klappa henne och då även Wilgot.
Hem till tvättstugan och hör och häpna, jag har ingen tvätt kvar, det är tomt och det passar ju bra för vi ska till EGYPTEN!
Hann med lite middasmat, middagsläggning av barn och städning innan det var dags att bege sig till Lidköping där jag skulle fixa mina naglar. Hann in och kunde köpa en vit skjorta till Wilgot innan. Äntligen hittade jag en och att den bara kostade 49 kronor gjorde ju inte saken sämre. Den blir han fin i till jul, men innan jul ska vi till EGYPTEN!
Naglarna gjordes raka denna gången och jag vet inte om jag är nöjd, är ju så van vid att ha rundad form men dom kommer ju växa som ogräs av allt bad i EGYPTEN!
Hem till en kväll med lite julklappsfixande via nätet och en god middag med familjen.
Nu blir det sängen :)


Förresten, är det någon som har missat att på tisdag åker vi till EGYPTEN! Två veckor i lyx med sol och bad!!!! :)))


Det här kommer vi inte sakna ;)
Men det finns väl kvar när vi kommer hem, men då är det ju inte
långt kvar till jul och då ska det vara snö ute :)

Varför blir det alltid så dyrt? ...

Idag skulle jag åka och handla på City Gross som hade prämiäröppning i dag. Bara bra och billliga öppningserbjudande skulle jag ha, inte speciellt många, men kommer ut med varor för 800 kronor! Jag skulle ju mest bara kika... Men positivt var ju att man fick gratis korv :)

Sen var jag ju inne en sväng på Slöjd-detaljer för att hjälpa jultomten med en julklapp och huxflux fick man punga ut med 300 kronor.

Åkte hem och direkt fram till BVC med Wilhelmina som skulle ha Twinrix nummer två och då ville dom ha 270 kronor.

Så nu är mina pengar slut. Det firade vi med en eftermiddag på badhuset och en kväll med bonde söker fru och till det julgranspåklädning :)

Wilgots gran alltså ;)


Wilgots alldeles egna lilla gran ♥ Han har hängt upp pyntet alldeles själv
och han tyckte det blev fint!


Igår kändes det inte som om man gjorde något annat än skottade, jättetrevligt att komma ut igårkväll och mötas av dessa vallar...

Dom ser inte lika höga ut på kort som i verkligheten :)

Det var ju bara att ta tag i det direkt för annars är det sju resor värre dagen efter när det är tillpackat och fruset. Vid midnatt var det klart...


Säga vad man säga vill om snön...


men man kan få en del häftiga kort :) Här under finns en Mercerdes ;)




Näe, nu ska jag gå och lägga mig, är så sjukt trött av alla mina mediciner som jag äter på grund av min trevliga käke :(

Godnatt!!!

Tjuvstart ;)

Eftersom jag fortfarande inte fått några Ullaredskort väntar vi lite med den resan ;)

Idag har det snöat precis hela dagen och plogbilen har hittat hit precis nu så det är väl bara att sätta på sig jacka och stövlar för att bege sig ut och skotta undan den gigantiska vallen som den lämnat efter sig... På våran sida gatan lämnar dom alltid mer snö än på den andra sidan. Vi har redan fyllt den lilla gräsplätten framför huset så nu får vi bära snön en bit men man får väl se det som bra motion ;)
Det ENDA som är possitivt med snön är att det blir ljusare ute, men det är också det enda! För att lysa upp lite extra har vi idag satt upp stjärnor och ljusstakar. Jag vet att det inte är dags riktigt än men jag är fullbokad resten av veckan och jag ville gärna ha upp dom innan vi åker till Egypten. Vill inte stå med det 10 dagar innan julafton, har liksom annat att göra då :)
Det blev mysigt iallafall :)))


Hade tänkt köpa nya julstjärnor som är 110 cm i diameter men upptäckte
att dom hade blivit förstora


Ljuskronan har också blivit lite julig med långa klarröda ljus :)


I morgon åker vi en sväng till Skara för att kolla in nya City gross, har tänkt att göra några fynd där. Ska bland annat köpa chokladkakor :)
Sen ska vi köpa gardiner och en liten julgran till Wilgot på Jysk och färg på Slöjddetaljer, men säg inget till Wilgot för det är en julklapp och han är helt övertygad om att det är tomten som fixar alla såna ;)

Tor Göteborg :)

Hallå där!
Nu kommer en uppdatering på våran tripp till Göteborg :) Bättre sent än aldrig...

I torsdags gick vi upp tidigt för att hinna med bussen in till Lidköping, där innen skulle vi sedan hoppa på tåget mot Göteborg för en dag med helt planlöst strosande.
Som vanligt med oss så blir det alltid stressigt, givetvis fick vi springa till bussen men barnen tyckte det var roligt... Nästa gång får dom springa och jag sitta i vagnen. Efter en lugn busstur var det dags för att vänta på tåget. Mamma, kommer tåget snart, mamma jag är törstig, mamma titta vad min vante gjorde, mamma kommer tåget NU då??? Ungefär så lät det från min förväntansfulla treåring.



Så kom då ÄNTLIGEN, enligt Wilgot, tåget. Det var ett jättefint tåg med en super-konduktör eller tågvärd som det numera heter. Det var ingen konst att få in vårat extra breda fordon utan det fanns gott om plats. Massor av lediga platser fanns det också,

vi valde några längst bak där det fanns gott om utrymme för barnen att gå omkring.
Först satt barnen som små ljus och ögonen tindrade av förväntan inför en spännande tågfärd. När tåget så sakteliga började rulla frågade Wilgot om han fick byta plats så han kunde titta ut. I ochmed det gick startskottet för Wilhelmina, nu behövde man inte sitta still mera!!! Men att vara ett och inte ha gått så länge och sedan försöka sig på att promenera runt på ett tåg, det är inte så lätt...

Pang! sa det när hon inte fick stopp på benen och därmed krockade med den här väggen. Var hon inte plattnäsad innan så är hon det defenitivt nu ;) Det såg för roligt ut och man kunde inte låta bli att skratta men det fick man bittert äta upp senare :(

I Herrljunga var det dags för tågbyte och sista biten till Göteborg. Konstigt, vi hade inte kommit så långt men den sista längre biten tog kortare tid än den första... Skillnad på tåg och tåg? Det första tåget var mycket finare så det borde ju gått fortare... Hmm, tål att tänkas på varför det är så...
Väl inne på tåget så fick vi ta hjälp av rullstolsliften för att få upp vagnen, lite bökigt men det gick. Tåget var ganska fullt men vi fick ändå plats, liksom på den förra resan valde vi platser där det fanns spring-i-benen-utrymme. I detta tåget var det inga fasta säten utan "fällstolar". Barnen gick omkring och skötte sig exemplariskt, som mina barn, om man får skryta, alltid gör,, nästan... Wilgot och jag gick på toaletten vilket var en upplevelse i sig, och när vi kom ut så satte vi oss ner. Wilhelmina kom med mössan i handen och "berättade" något för oss, när honm sedan gick iväg såg jag att mössan hade fastnat i hennes sko och hon trampade på den, behöver ju inte skita ner en vit mössa i onödan tänkte jag. Så jag böjde mig fram och lyfte på rumpan, tog bort mössan, hör i bakrunden mamma säga : sätt dig inte ner nu. Jag trodde hon sa till Wilhelmina men tydligen inte. Sätet hade fällt upp sig och jag satte mig med en rejäl duns på golvet. Mamma och jag skrattade så vi grät, Wilgot stod med gapet vidöppet och visste inte riktigt vad han skulle göra, Wilhelmina skrek och övriga vagnen småfnissade och/eller stirrade. Liiite pinsamt... Och det gjord faktiskt ONT! Jag frågade om mamma skulle berätta detta för alla hon känner men hon sa nej, hon menade på att det måste upplevas, och hon har nog rätt. Det låter ju inte ett dugg kul nu när jag skrev det, även om jag småskrattar...

I Göteborg gick vi lite först på centralen och tittade på alla tåg och bussar. Spännande! Iallafall för en treåring... Sen gick vi till nordstan och efter att ha tittat lite på en orienteringskarta så bestämde vi oss för att gå och titta lite i zoobutiken, det tog 1.5 timmar...



att hitta den alltså.
Och så fanns det inga djur där! Gissa vem som blev besviken.
Men vi träffade på ett djur iallafall, en gris.


Den var så söt. Den bodde på BR och där gick den omkring och nöffade och rynkade på näsan. Jag blev kär! Men det fanns en som blev mer kär och det var Wilhelmina ♥
Så nu står en gris högst upp på hennes önskelista. Först så var hon rädd och vågade inte gå fram men efter ett tag så gick hon fram och kikade, vad hon skrattade :) Hon riktigt kiknade, så kul tyckte hon att den var, den fick tillochmed en puss av modiga Wilhelmina.
Efter leksaksaffärsbesöket som resulterade i ett pussel och en födelsedagspresent eftersom Wilgot är med i Club BR, vankades det mat. Efter många om och men bestämde vi oss för Scandics matsalar där det bjöds på buffé.


Det bjöds på thaisoppa med kyckling och bacon, riktigt god. Fisk och skaldjursgratäng med ris och timjan och vitlöksspäckad karre med stekt potatis. Vi åt av allt och satt riktigt länge. Fast vi var riktigt mätta gick vi ändå och hämtade på dessertbordet.


Det var kärleksmums och dajmtårta och till det exotiska frukter, barnen åt så mycket dom ville ha och vi fick hämta om flera gånger men till slut så sköt båda bort sina tallrikar och sa stopp.

Det fanns något slags blåbärsskum också som såg jättegott ut men jag tyckte inte det var något vidare. Wilgot och Wilhelmina tyckte däremot att det var mumsfillebabba och åt flera stycken.

Efter maten var det dags för nästa äventyr, spårvagnsåkning!



Vi hade ingen bestämd rutt vi skulle ta utan vi hade bestämt att vi skulle åka en hållplats, kliva av och ta nästa tillbaka. Sagt och gjort vi hoppade på 10:an och åkte iväg, 100 meter. Skulle vi gå av nu?!? Nää, en hållplats till tar vi. Det är bara det att den ligger långt ute i frihamnen... Nu försvann möjligheten att gå tillbaka, nu var vi tvugna att åka spårvagn. Bara ett problem, hur tar man sig till andra sidan utan att korsa spåret? Aha, den 30 meter långa trappan... Skulle inte tro det, vi korsar spåret. Spring, sa jag till Wilgot och mamma och Wilgot ropade till mig: jag springer mamma, så fort jag kan! Men varför springer inte du?
Det gick bra, ingen spårvagn kom och körde på oss och ingen polis såg att vi gick på banområdet. Alla bilister såg att vi var turister för jag hade kameran på magen :)


Och tillslut kom vi iväg tillbaka dit där vi började.

Lite fina spårvagnsvyer tagna innefrån 10:ans spårvagn i Göteborg

Titta! sa jag när jag tog detta kortet. London Eye! Ja Lovisa, sa mamma,
London Eye, i Göteborg. Just det Göteborg var vi i, tänkte inte på det...





När vi klev av spårvagnen hade vi lite drygt 30 minuter innan vi skulle påbörja resan hem, dom slog vi ihjäl genom att gå till NK för att titta på leksaker, som för övrigt inte finns. Leksakerna alltså, NK finns även om vi inte höll på att hitta dit men vad hade vi räknat med. Vi hade ju lite svårt att hitta denna resan...

Där var ju den spektakulära NK-klockan!


15.02 var det dags för hemfärd så vi hade en liten stund på oss :)


Så här ser det minsann inte ut i Järnias rulltrappa...


eller så här...



Var tvungen att ta ett kort som bevis på att vi varit på NK :)

Sen gick färden hemmåt och jag kan tala om att det var mycket nära att barnvagnen blev kvar i Herrljunga, nämligen inte så lätt att komma in i en 70 cm bred dörr med 4 trappsteg när man har en stor dubbelvagn. Men skam den som ger sig, jag fick in den även om jag fick fälla den och ta in den på högkant. Sen var det ännu närmre att den fick bli kvar i Lidköping, eftersom f*nskapet inte gick att fälla upp, kallt som bara den var det också och barnen var helt slut så dom grät och ramlade, med andra ord var det kalabalik. Men igen, skam den som ger sig, det gick och vi kunde kliva på bussen hem.
17.55 gick vi av bussen med två trötta men lyckliga barn som ganska omgåeende gick och lade sig.
För mormor och mamma väntade 3 avsnitt av Hem till gården. Ett perfekt slut på en lyckad dag :)

Jag kommer!

Det kommer uppdaters här inom kort jag har bara inte tiiid... Idag har vi varit en heldag i Göteborg och imorgon så far vi till Ullared för en het dejt med Tomten men sen ska jag blogga :)
Hoppas vi ses då!

Har så ont!!!

Den här j-vla käken tar livet av mig!!! Det gör så ont! :( När jag gick i gymnasiet så gick min käke ur led, det gjorde sjukt ont. Efter det har jag haft ont till och från men alltid kunnat häva inflammationen som uppstått med Naproxen. Men inte nu. Jag har haft ont sen i somras och har även varit på jouren med den. Sen dess har jag gått på starka mediciner och försökt att uthärda men nu går det inte längre. Nu har jag en konstant smärta som inte är av denna värld. Inte ens medicinerna hjälper längre ochjag vill inte käka mer piller nu. Nu vill jag ha hjälp! Så imorgon får jag bege mig till vårdcentralen och hoppas på hjälp. Kan bli intressant besök tillsammans med två barn...

Idag sitter jag i vardagsrummet och bloggar samtidigt som Lasse ser på fotboll via datorn, allt tackvare våran alltiallo som har fixat det trådlösa nätverket eller vad det nu är han har fixat. I vilket fall som helst så funkar det:) Det var en punkt på "att fixa"-listan innan Egypten, för om två veckor siter vi med en paraplydrink i var hand, jag, barnen och mamma, för är det all inclusive så får man ha två drinkar sammtidigt... ♥ *Längtar* 

Ha det bra så syns vi imorgon!


Det måste sägas rätt...

Sitter och laddar inför mitt samtal med den äkta maken.
Har tänkt säga det ett par dagar nu men aldrig fått rätt tillfälle. Undra vad han säger...
Man får ju hoppas att han tycker det är en bra ide och inte sågar mig totalt.
Jag tror verkligen det skulle passa mig, och förhoppningsvis alla andra som isåfall blir inblandade.
Och att kommunen står bakom en och att man blir godkänd.
Åh, vilka planer jag har!

Jag tar tag i det så fort han kommer innanför dörren med hundarna.
Då ska jag berätta min storslagna idé!



Barnomsorg i egen regi :)
Intresserad? Hör av dig i så fall!

Superdag!

Idag har vi haft en sån där supermysig dag. Lasse jobbade så jag och barnen låg länge i sängen och bara mös. När vi väl bestämde oss för att kliva upp så åt vi en lång frukost för att orka med städningen som låg framför oss. Vi städade en stund och sen tog vi ett brake för att titta på film. Som vanligt grät jag och som ett brev på posten kom huvudvärken... Det blev dags att göra tårta och jag blev missnöjd. Den blev inte alls som jag föreställt mig men gästerna sa att den var god. Jag skulle spritsa stavar runt hela tårtan men moussen ville inte alls så det blev som en vanlig sketen tårta, rätt tråkig egentligen men den hade ju iallafall ett foto på alla våra födelsedagsbarn. Alla tre tyckte det var roligt att se sig själv på tårtan men när vi "ätit upp" Emilia och en bit av Olle och Wilgot så fick Wilgot se det och utbrister: men vad har ni gjort med oss?!?


Fyllningen var samma som till Wilgots gitarr-tårta även om det var ett
lager med bär till i denna. På tårtan var det chokladmousse och
hallonmousse samt ett ätbart foto



Idag har jag återigen fått agera fotostudio. Det har blivit lite av en tradition att Sven och Linda tillsammans med barnen tar julkort hemma i våran hall, och naturligtvis tar vi kort på födelsedagsbarnen också :) I dag försökte jag mig på något slags vinter-mys-tema. Fårfällar på golvet, ett vitt lakan på väggen, ljusslinga på lakanet och över det vit tyll i mängder. Där fick jag vibbar till en viss underkjol ;) Hoppas att det blev några bra kort som dom kan använda. Själv ska jag åka till Martina en dag och ta mina julkort, dom kommer bli skittuffa och alla kommer fatta att jag har stenhårda barn :)
Kvällen avslutades med pizza!

Usch, jag är inte alls inne i en skrivarfas just nu. Det blir liksom inget flyt i skrivandet. Tror att jag har för mycket omkring mig så jag inte vet riktigt om vad jag ska skriva. Hoppas att det blir bättre...

Nä nu tar jag mig ett glas hemmagjord krusbärssaft, dock inte gjord av mig ;)

Hektiskt!

Har en hektisk tid framför mig. Men mycket roligt också :)
I går hade vi goda vänner på fredagsmysmiddag. Det blev inte så värst sent eftersom vi alla hade trötta barn. Men det blir mycket att göra ändå när man lagar mat till 11 personer. Och sen ska man ju ta hand om allting... :( Tur att man har Lasse som ALLTID plockar in disken! Micke lovade ju mig att han skulle komma halv nio och hjälpa mig att städa men han har fortfarande inte synts till och nu är klockarn mycket mer än halv nio. Men det är väl ett släktdrag det där med att vara sen för hans bror är lika dan! Eller hur Johanna? :)



MYS!



Men jag får väl städa själv då, för Lasse lyser också med sin frånvaro, han tog Wilgot och stack till Arena-badet. Kvar blev jag och Wilhelmina så vi får väl sätta igång, det är väl så det är, vi kvinnor får sköta hushållet...
Städa behövs ju för vi har ju som sagt en hektisk tid framöver så man får passa på. I morgon ska ju alla fäder firas så vi måste fixa någon väl genomtänkt farsdagspresent  idag plus att vi i morgon också ska fira Wilgot och hans två allra bästaste kompisar här. Det är föräldragruppen som brukar träffas och ha barnkalas. Och tårtan hamnar alltid på min lott, undra varför? Kanske för att jag tycker det är kul :) Vi ser jättemycket fram emot att få hit Emilia och Olle med familjer och bara ha en helmysig eftermiddag!

Måndag, tisdag och torsdag är det öppna förskolan. Måndag kväll är det barngymnastik, torsdag kväll är det barnallsångs-café och zumba och fredag morgon åker jag och tjejerna till Ullared för lite shopping och skvaller. Kommer hem på lördag eftermiddag och får skjutsa Lasse till "firmafest" omedelbums.
Veckan därpå ser ut som den förra men nu måste jag även lägga in lite packning av sommarkläder för nu börjar våran Egyptensemester hägra. Till den måste jag även få in att få ordning på datorn, och det kan ta tid... Söndagen ska Wilgot på barnkalas och mamma kommer hit. Vi utgår härifrån när vi ska till Landvetter.
Tisdag 30 november ska vi vara på Landvetter senast 06.00, kanske det blir en hotellnatt innan för att vi ska slippa dra upp barnen mitt inatten. Innan vi åker måste jag ju även få fram adventsljusstakar och i princip vara färdig med julklappar för jag vill inte ha det framför mig när vi kommer hem 10 dagar innan dopparedan´!
Som ni hör så är det ett packat schema framöver och som om jag inte hade nog att göra måste jag få in två veckors bussresande också! Jag, Lasse och mamma har nämligen fått varsitt gratis busskort som gäller i två veckor i hela västra Götalands län.



Så nu ska vi till Göteborg och leka, Trollhättan, bada i Vänersborg, strosa i Hjo, åka tåg vartsomhelst, helt enkelt utnyttja detta som är gratis för gratis är gott! Och har man en pappa som är snålänning, oj förlåt SMÅlänning ska det ju givetvis stå ;), så har man...
Som sagt det blir tufft att hinna med allt men men.
Säger som Silvia när hon och kungen skulle ut och plocka gran, "Det var schobbigt men det gick bra!"

Jag börjar med att åka och hämta mitt marsipanlock till morgondagens tårta :)
Ha det!

Vad säger det om svenska poliskåren?

När en tre-åring säger att så gör poliser alltid...
Wilgot tittade på nyheterna i morse och det rapporterades om dom terrormisstänkta killarna i Göteborg som nu frigivits. Wilgot frågade vad dom (polisen) gjorde på TV:n och jag försökte så enkelt som möjligt förklara vad som hänt. Det lät ungefär: Polisen trodde att dom killarna skulle göra något elakt som gör att människor får ont så då tog polisen dom till fängelset. Men polisen hade fel så nu får dom säga förlåt för att dom gjort fel. Då säger Wilgot: så gör polisen alltid. Vadå frågade jag varpå Wilgot säger: fel.

Det är en smart kille vi har, Lasse och jag. Igår lyssnade han på en CD-skiva med lite enkel fakta om bondgården och dess djur.
I morse berättade han för mig att när hästar pratar så låter det som om dom skrattar. Men det gör dom inte, det heter gnägga. Och när kossor ligger ner och tuggar fast dom inte äter på något heter det att idissla. Det betyder att dom tuggar maten flera gånger. Gör dina kossor det också mamma? Har du sett det?
Allt detta och lite till har han snappat upp efter att ha lyssnat en gång.
Man blir stolt över honom också. I dag var det en liten kille som blev av med en leksak på öppna förskolan. Det andra barnet som tagit saken gav inte tillbaka den och killen var lite ledsen. Wilgot lämnar sitt pussel och skyndar sig att ge lillkillen en annan leksak. Allt för att ingen ska vara ledsen. Sånt värmer i mammas hjärta ♥

Till sist hurrar vi idag för prins Wilgot och prinsessan Emilia som vann maskeradtävlingen i helgen, fast vi förstår inte riktigt varför alla tror att dom hade klätt ut sig. Dom är väl alltid prins och prinsessa! ♥ Grattis också till "pompan" Annika, nästa gång kan hon vara valross tycker Wilgot...



Kärlek hela dagen...

I morse kom Erika och ringde på dörren med ett kuvert i handen.

Hon hade vågat sig ut i busvädret. Hon upplyste mig om att det var 10 november. Jösses, det har redan gått 4 månader! Så vi lät dagen gå i kärlekens tecken genom att göra sånt vi tycker om! ♥
Träna, leka, baka pepparkakor, äta pepparkakor, åka pulka och leka i snön, sy, spela spel och se på fotboll... Det sista kunde kvittat.

Så här kan det se ut när en 3-åring får fria händer :)


Och så här om en mer diciplinerad mamma får vara med...


Ser perfekta ut!

Luktar gott i hela huset av vårat lilla bak


Och så här blev dom! Aaaniiiingen svarta, så kan det gå när man
pratar med mamma i telefon...


Wilgot undrade varför han inte fick ta med sig snö in i bilen och då
passade vi på att ta in lite snö för att se vad som egentligen händer
när snön tas in i värme. Vet du? Gissa!


Självklart blir det: en vattenpöl!


Lite mys i höstmörkret :)

Varför hade då Erika ett kuvert med till oss? Jo, under våran bröllopsfest hade dom ansvariga ordnat en tombola som vi drog nummer ur och gästerna hade då chans att vinna ett uppdrag dom skulle utföra för oss. Vi har ingen aning om vad vinnarna ska göra, det enda vi vet är att den 10:e varje månad händer något särskilt för oss. Spännande!


Kuvertet innehöll en balong som vi skulle blåsa upp och sedan ta hål
på, då föll det ut en lott. Tyvärr ingen vinst denna gång även fast vi
hade proffshjälp. Men, plötsligt händer det!

Spöööökvaaandriiiiing...

Det här hade jag egentligen tänkt berätta om igår men jag fick migrän så att sätta sig framför datorn var inte ens att tänka på. Idag är det bättre men inte helt bra...
Nu gör ju fingrarna lite som dom vill också eftersom dom är helt stelfrusna efter lite uteaktiviteter nu när barnen sover. Varför kommer alltid snön som en överraskning? Varför är man aldrig förberedd så man slipper stå ute i snöstorm och plocka ner gungor och ställa in dom sista utesakerna osv. Varför är det så VARJE år?!?
Nu till söndagens kvällsaktiviteter:

Spööökvaaandriiing...
Kusligt va?
Jag och barnen var med en kompis och hennes barn på en annan kompis barns spökvandring, hänger ni med?
Casper som hade gjort vandringen har varit på Grästorps ljusfestival och fick därifrån idén. Det kostade tio kronor att gå och pengarna går oavkortat till hans och hans syskons barnklubbsavgifter när dom åker utomlands i vinter. Dom barnen har fått i uppgift att själva tjäna ihop till sina klubbavgifter och det har nog gått ganska bra :) Det verkar vara driviga ungar allihopa och det förstår jag med en sån härlig mamma!

När man kom till "gården" möttes man av en massa facklor och marschaller, man fick riktig "spökstämning" ;).
Äh, det går inte att skriva om, jag visar bilder istället.


Döskallar fanns det gott om...


En stackare som hamnat i sågklingan


En man hade hamnat under vedhögen, undra hur han ser ut nu...
Vi får hoppas  på en mild vinter så dom inte behöver använda sig av veden ;)


"Varför har hönorna ramlat? Stackars hönor" Citat från Wilgot som inte
har något ont i sig. Det var en fladdermus som bitit ihjäl dom och
snart var den efter oss också. Spring!


Vad är detta?!? Spöke?


Vad i hela friden är det alla tittar på?


Jo, en stackars flicka som gick in i ett okänt hål och fastnade i ett jättelikt
spindelnät. Alla fick uppmaningen att ALDRIG gå in i okända rum!


Stackars Skrållan hamnade på barngalgbacken! Wilhelmina blev upprörd.


Vandringen gick förbi en kyrkogård som sig bör på en spökvandring.
Var trivs spöken bättre? ;)


Här sitter Näcken i bäcken och spelar men akta er så
han inte tar er, sa Casper


Mitt i trädgården möttes vi av flygande vålnader!


Fast dom var ganska harmlösa vid en närmare blick...


Här skulle gamle Ingvar Pärsson måla när han ramlade ner från
stegen och dog. Frågan är om han är på väg ner eller upp!!!


Rundan avslutades med att en häxa bjöd oss på bullar!

Stort tack till Casper med familj som ordnat denna jättespännande vandring alldeles lagom läskig. Hoppas det blir ett återkommande höstinslag!!!



Nu går vi ut och åker pulka! Hejdå! ♥

Vi fick ett pris!

Vilken start på tävlingskarriären! Emilia var först in på banan och Lussan jazzade omkring och var litte tittig. Emilia hade tidigare varit lite emot hela prinsessidén men med våld så går det mesta. Hon och Lussan var jättesöta :) Startsignalen gavs efter att Emilia vinkat sin prinsessvinkning och av mot första hindret bar det. Lussan hoppade, högt och rätt upp och ner, Emilia tjöt och publiken höll andan. Det gick bra, av mot andra hindret som var smyckat med fladdermöss. ALDRIG! blev Lussans reaktion så dom sket idet. Tredje hindret var vanligt så det gick bra men det fjärde, som vi kallade stjärnhindret, ett plank med stjärnor på, där sa Emilia stopp. Nu ville hon inte mer. Men hon gjorde ju halva banan iallafall och hon var jätteduktig :)
Sen var det Wilgots tur. Lussan var mindre tittig och Wilgot väger ju lite mer än Emilia så Lussan orkade nog inte busa.
Första hindret gick bra, andra hindret ville Lussan fortfarande inte hoppa men då har ju Wilgot en mamma som är så envis så man blir mörkrädd. Lussan skulle över om jag så skulle behöva lyfta över henne. Så långt behövde vi inte gå utan det räckte med att ställa sig bakom och putta på, så var hon över. Trean gick galant och fyran, planket, gick i backen efter ett förargligt bakbensfel :(. Hinder 5-7 gick sen som en dans, men i mål kom han med 4 fel och en bra tid, eftersom Wilgot travade massor!
Emilia var anmäld en runda till men hon tyckte det var bättre att Wilgot tog den rundan. Det gjorde han så gärna! Och tur var väl det för denna gången gick han nolla och fick åka hem med en spökrosett! Vi hann inte ens lämna banan innan Wilgot sa att jag vill tävla igen med Lussan. Så nu letar vi nya tävlingar med höjden 20 cm, för det dröjer nog innan vi lämnar den...


Mitt pris som Wilgot kallar sin "rusett"


Kolla in spökena på den! Coolt va?!?


Förmiddagen avslkutades med fika och vi tittade lite på "Pumpban Annika och Kijje" som också fick en rosett efter en finfin runda mestadels i korsgalopp ;) Rosetten gav Kirre till Emilia så både hon och Wilgot kunde åka hem med både medalj och rosett hängande på backspegeln på äkta tävlingsmanér!


Prinsessan Emilia och Lussan vid hinder ett, sekunderna
senare kommer tjutet ;)


Prins Wilgot vid hinder fem, ser ni Lussans frambensteknik :)


Här är tävlingsekipagen, Emilia kom ur sin klänning fortare än kvickt
men Wilgot vill fortfarande bli titulerad "Prins Wilgot"...

Rekord och dagen före dagen!

Va roligt! Igår blev det rekordmånga besökare här på bloggen. Hoppas att dom flesta tyckte om den och kommer fortsätta att läsa :) Vore roligt om man fick lite kommentarer om vad folk tycker också men man kan ju inte få allt här i världen...

Idag är det dan före dagen med stort D. För imorgon är det dags för Wilgots stora tävlingsdebut, det ska bli så himla skojigt. Mamma och pappa säger att det var den roligaste tiden med hästeriet, ponnytiden. När man åkte land och rike runt på tävlingar och man blev ett ihopsvetsat gäng. Jag minns den också som den roligaste, det var inte så allvarligt, man hade skoj! Hoppas att Wilgot kommer tycka det också. Jag var iochförsig 7 när jag började tävla så jag kunde nog uppskatta det mer än vad Wilgot kan. Men är man född till Stjerna så får man faktiskt leva upp till sitt namn och börja i tid ;)
Prins ska han vara imorgon och Emilia ska vara prinsessa, Lussan är väl hovnarr eller något liknande, om hon inte gör en strålande insats och lyfter ofattbart mycket på hovarna för då får hon vara drottning!
Till prinsutstyrseln har vi en lila och guldfärgad cape, vit "kråsblus", grå trikåer, lila gördel och givetvis en krona. Till Lussan har vi sytt en egen cape i samma färger och på den står det med silverbokstäver "Prins Wilgot & Lussan" och på andra sidan "Prinsessan Emilia & Lussan". Hur jag ska fästa den blir ett senare problem men jag får väl ta med en rulle silvertejp och lite balsnöre så löser det sig med all säkerhet ;)


Lussans cape. Hoppas Louice rätt över gatan inte tittar allt för nära på
detta mästerverk...

Priset är också fixat. Vi är ju nämligen inte säkra på att våra små ryttare och Lussan fixar dena tävling felfritt och därmed kammar hem en spökrosett, så vi har fixat en prins- och prinsessmedalj för säkerhetsskull.
Så här ser den ut!


Visst är den snygg! Och den ser väldans dyrbar ut :)


Lussan, hon vilar sig i form men Wilgot han laddar upp med ett fullproppat schema.
Vi begav oss till Skara för att kolla lite på Slöjd-detaljer. Vi var där 10.40. 10 öppnar dom på lördagar. Lördagar ja, men inte en röd lördag :( Då öppnar dom 13, och då skulle ju vi vara på bion! Så det blev inget Slöjd-detaljer utan vi tog en sväng till ÖB och sen åt vi lunch på MC Donalds. Efter det stack vi iväg på bion, Lilla spöket laban. I dag hade dom inga gratis lotter så idag blev det dyrt att gå på bio... Wilhelmina var, precis som förra gången, skit trött så det var bara att knalla ut ur salongen med henne. Fast denna gången somnade hon så jag kunde kolla färdigt på filmen efter ett mindre avbrott :) Den var jättebra! Frågan är bara, vad heter lillprins-Bus lillasyster som kommer senare? Wilgot har ett pussel med Laban, Labolina, Bus och ?, ingen jag pratat med vet vad systern heter. Vet du?
Kvällen har tillbringats längre bort på gatan men vi gjorde en ganska tidig sorti därifrån, man vill ju inte vara trött imorgon. Det räcker med att Erika kommer ha svårt att komma ihåg banan ;)
Så därför, tänker jag krypa ner i min säng nu.

Håll nu tummarna ordentligt imorgon för Wilgot och Emilia! Och läs NLT på måndag:)

blöjtävling

Vore ju bra om man vann denna tävlingen för blöjor, det går ju åt :)
http://fotballfruen.blogspot.com/2010/11/tavling.html

Ullared för män...

Nja. Det är nog mer en kvinnogöra. Men Lasse försökte iallafall och hem kom han med det mesta som stod på listan och lite som han vägrade visa mig. I morse innan han åkte sa jag att vi kunde ju höras under dagen. Det gjorde vi, 14 gånger! Första gången var det för han blev osäker vart han skulle svänga av och sista gången var det för att rapportera om snusläget i godisaffären. Dom andra 12 gångerna däremellan var frågor om storlek på sängen, på kläder, på skor, vad är satin, kan Wilhelmina ha svarta jeans eller är det bara killar som kan ha det, vad vill en 2-åring ha i present och en massa annat. Sånt som en mamma kan svaret på men uppenbarligen inte en pappa... Men en del grejer överraskade han faktiskt med, han lyckades köpa rätt bullformar och rätt tvättmedel, utan att ringa och fråga mig :) Men det är tur att jag ska dit om två veckor så jag kan styra upp vårat handlande, det kostade alldeles för lite så vi har ju massor med pengar över!
Ett av Lasses uppdrag idag var att köpa en prinsesskläning till Emilia som hon ska ha på söndagens tävling. Emilia är tre år men bara två äpplen hög, typ. Undra om 5-6 år stl 128 passar? Hmm, bäst att ringa hem och kolla. Min följdfråga blev ser den stor ut? Näe, den ser väl ganska liten ut. Okej, vi bestämde att han skulle ta den men även ta en annan modell som var 3-4 år men enligt Lasse mycket fulare. Väl hemma visar han mig sina inköp och den stora klänningen ser liten ut fast med väldigt långt liv. Där börjar ju en annan ana ugglor i mossen. När man öppnar förpackningen ramlar kjolen ut och klänningen blir genast tre gånger så stor, men fin var den...
Hoppas att den andra passar så Lasse inte har letat halvt ihjäl sig i onödan :)

Överraskningar skulle han ha med sig hem också, det ringde han och sa ganska tidigt, det kan du använda som morot om barnen är besvärliga sa han. Men det behövs inte så mycket morötter här längre, funkar mycket bättre med godis ;) Överraskningarna blev varsin trollstav till barnen och en vattenflaska med Manchester Unitidemblemet på till Wilgot, kattmat till Wilda, och rolic till hundarna och en stor Toblerone till familjen och till mamman:

INGET!

Jag påpekade detta för Wilgot som kollade runt på grejerna som Lasse tagit fram varpå han tar hundmaten och säger: du får säkert smaka på det här! Jag sa att det är ju hundmat, Wilgot svarade att det är ju fiin hundmat. Ja, det har han ju rätt i, då kanske det är gott... Han ändrade sig efter en stund och gav mig Tobleronen.

Nästa gång släpper jag inte iväg honom själv, då åker jag med!
Tydligen så blir man väldigt trött av att shoppa om man är kille för Lasse har sovit sedan 8, tillochmed innan barnen. När man själv har varit iväg så är man ju så uppe i varv att man aldrig vill gå och lägga sig utan man vill ju bara kolla in alla sina fynd som man gjort där nere :)

I ♥ Ullared!



Nu har jag tagit kort på mitt berg sa Lasse men jag tycker
mer det ser ut som Kinnekulle :)

Proffsträning :)

Nu ligger Wilgot och hans kompis Emilia i proffsträning. För på söndag smäller det! Då ska tävlingskarriären inledas. Då ska våra nästa stjärnskott inom hästhoppningen födas :)
Båda är anmälda till den gigantiska höjden bommar på backen, trodde jag ja. När jag pratade med anmälaren Erika visade det sig att dom skulle tävla i 20 CM! Fatta högt! Iallafall för en treåring och iallafall för Lussan som bara  är 86 cm.
Idag var det dags för genrep. Vi byggde upp en serie med hinder och Lussan rev vartenda ett... Men jag och Erika har en idé om hur vi ska kunna hålla barnen på gott humör, vi tar med egna priser. På det sättet vinner dom!
Nu får Lussan vila sig iform så hon är på sitt allra bästaste shettishumör på söndag :)
Vi mammor ska fördriva tiden med att fixa prins- och prinsesskläder till dom små ryttarna och en cape till Lussan, hoppas att det blir bra så vi är på vårat allra bästa mamma-humör!




Träningsbanan, bommarna låg faktiskt på 20 cm INNAN Lussan
rev ner varenda en...

Idag har Wilgot haft sitt första biobesök, det visades Alfons Åberg. Vi har lånat en massa Alfonsböcker så vi vet vem han är, jag visste det iochförsig sedan innan... Innan bion började så delades det ut gratislotter och Wilgot och Wilhelmina vann varsin Alfonsbok, så med andra ord, det lönar sig att gå på bio. :)
Det här biobesöket gav mersmak så vi går dit på lördag igen, då visas Spöket Laban. Så imorgon bär det av till biblioteket och där lånar vi, just det, Spöket Laban!


Biopriset

Man eller mus?

Det är frågan.
Han har gjort lumpen.
Han har svårt att visa känslor.
Han vill inte gärna byta bajsblöjor.
Han ser inte skillnad på stl. 74 och stl. 98.
Han gillar att dricka öl och titta på fotboll.
Han fiser öppet.
Allt detta talar för att han är en man.
Men det är en grej som det absolut är musvarning på.
Han ska åka till Ullared.
Själv.
Eller ja, med sin mamma...
Men det kanske är bra att han åker utan mig för då kanske det inte blir så dyrt. Eller också är det just det det blir, dyrt. NetonNet ligger ju bredvid. Shit, vad har jag sagt ja till! Vi kommer inte ha en krona kvar när han kommer hem. Och vad ska jag då handla för när jag ska dit i slutet av november?!?
Nä, han får nog stanna hemma.

Rapport från södern

Så har man då varit på den första förlustar-resan utan make och barn. Det var inte i går man var iväg utan familjen på något festligt. Det var min kusin som fyllde 30 och hon firade tillsammans med tre tjejkompisar. Dom hade hyrt en teater i Malmö och dom hade liveband och grejer. Det var nästan 100 gäster så det var många nya ansikten. När vi kom ner till Hedda (jag och brorsan) satt vi och pratade lite och kom in på bordsplaceringen. När jag fick reda på vem jag skulle sitta med var det nära att jag åkte hem igen... Det visade sig att jag skulle sitta mittemot en kille som bara pratade engelska. Panik! Hur i hela friden skulle detta gå?!? Jag som knappt kan prata engelska påverkad hur skulle det gå nykter??? Jag hade ju haft ångest inför denna festen just på grund av att jag inte kände några och skulle vara nykter, inte blev det bättre av denna information.

Mat lagade dom i stora lass och jag undrar om deras kök återhämtat sig än ;)


Det var bla medelhavspaj, citronmarinerad kyckling, spenatknyten, bulgursallad, grönsaksbiffar, röror, såser, rotfruktsgratäng och till slut en grönsallad. Till efterrätt bjöd dom på en maffig choklad-och-hallon-tårta och en supergod cheesecake med vit choklad.

När det bjöds upp till dans blev det full fart. Bandet som heter Festkomiteén spelar bara blågula hits så man kunde ju alla låtar och det är något särskilt med liveband.
Rätt som det var bjöds det på en överraskning, det var tjejerna som gick upp på scenen och framförde Moviestar med Ann-Sofie på trummor. Dom var jätte duktiga.


Moviestar passade ju alldeles ypperligt också eftersom bordsplaceringen baserades på just filmstjärnor. Man fick en halva av ett spelkort med en filmstjärna på och skulle sen mingla runt och försöka hitta den andra delen. Så nu vill jag gärna bli kallad Monroe ;)

När kvällen sen led mot sitt slut så hamnade jag hos min andra kusin ute på landet och vi satt uppe till 5, den nya tiden...
Det var riktigt skönt att slippa storstadsstressen. Jag fick liksom nog efter ett dygn...

Så sent i söndags kväll rullade två trötta syskon in på garageuppfarten och båda sa samtidigt: Borta bra men hemma bäst, ta mig tusan! Och det stämmer :)


X antal kilo fetaost. Stackars skåningar, dom måste dela sin fetaost själva,
här kommer den i färdiga tärningar ;)


Jonas (bror) och Hedda släpper loss


Det dignande presentbordet


Det var inte så många som samtalade under middagen, alla hade fullt
upp med att äta. Killen med blå tröja och glasögon närmast kameran
är den engelsktalande. Det gick faktiskt riktigt bra trots språkbarriären



Så här snygg kan en småbarnsmamma bli, ibland...




Det syns ju vem som fått skönheten i våran familj. Ändå är detta
ett av dom bättre korten på Jonas ;)

Stackars Tindra!

Idag hade jag tänkt att berätta lite om mitt äventyr i Malmö. Men det får vänta, jag orkar inte. Idag har alla mina krafter tagit slut. Jag har gråtit mest hela dagen känns det som och när jag inte har gjort det känns det som om jag har varit sur och skällt på allt och alla. Idag har jag inte varit någon vidare mamma och nu när barnen har gått och lagt sig så skäms jag... Får ta nya tag imorgon.
Men för att försvara mig så får jag skylla på Tindra, våran älskade lilla 4-benta vän. ♥ Numera med ett 30-35 cm långt operationsärr under magen. Hon har så ont. Det är en stor operation hon har gått igenom. Hon har opererat bort 1 stor tumör och 3 små och en lymfknuta. Dom små är inget att oroa sig för men den stora är elakartad och veterinären hittade lite metastaser i lymfan. Nu håller vi alla tummar vi kan hitta på att det inte har spridit sig vidare!
Allt är skickat på analys så vi får veta säkert vad det är för skit. Vi hoppas ju på många fler FRISKA år tillsammans med Tindra, men man får ju tänka på hundens välbefinnande också och inte "rädda" henne för sin egen skull. Det gäller att vara oskälvisk, men det är givetvis svårt...
I vilket fall somhelst, hon lever och har en relativt god chans att bli helt frisk, förhoppningsvis är allt borta. Just nu mår hon förhållandevis bra men det skulle jag också göra med metadon rakt in i blodet ;)


Tindra vilar ut hos husse


Lite dimmig blick, men det kan man få av knark...


En liten del av operationssåret


Inte direkt MVG i syslöjd...


RSS 2.0