Bara en kortis

I dag blir det inte något längre blogginlägg. Jag har inte tid. Måste förbereda inför torsdagen då jag och barnen åker hem till husvagnen, hem, vad  konstigt det lät men det kändes helt naturligt :) Vi ska vara borta i 1 1/2 vecka så då kommer bloggen vara mer eller mindre död, om inte internetet har kommit igång där borta. Vi får väl se!

Dom sista dagarna har jag ägnat åt planering. Planering av en viss bröllopsfest och en mindre sammankomst när min mormor blir 85 år UNG. Det krävs mer än vad man tror för att få ihop en bra fest, men det är kul :)

Stackars Wilhelmina har varit sjukt tråkig idag, trött och grinig. Det är väl sviterna efter hennes feberdag igår. Wilgot blev ju lite lått uttråkad idag när syrran inte alls ville som han så det fick bli en cykeltur i blåsten så han fick ut lite spring ur benen.

Nä, nu hinner jag inte mer. Vi hörs!

Söndag 15 maj

Idag började vi dagen tidigt. Klockan 6 kunde jag inte hålla kvar barnen i sängen längre så det var bara att pallra sig upp. Men med denna tidiga start har man hunnit med en ganska produktiv dag :) Vi har varit och handlat mat, alltså alla utom Lasse, han låg så klart kvar i sängen ;) Det blev inte så dyrt denna vecka heller även fast det var dags för blöjinköp. Man kan faktiskt komma ner på ganska humana matkostnader om man handlar smart, dvs jämför priser, köper storpack och planerar vad man ska äta. Det enda som är tråkigt/jobbigt är att man får ränna i många olika butiker. Fast det är det värt, förra veckans matkostnader hamnade på 382 kronor och det tycker jag är väldigt bra för en barnfamilj. Vill bara på peka att vi levde inte på nudlar utan åt helt okej mat :)
Vi har också hunnit städa inne, vara ute och leka, cyklat i nästan en timme, hunnit se på HTG så nu är vi snart ikapp och det allra viktigaste, hållit konsert!


Det blev som vanligt mycket uppskattat när barnmusiken är med och framträder på gudtjänsten. Wilgot fick också äran att tända ett ljus, ett ljus som tändes för alla mammor och pappor som någon gång känt att det här klarar jag inte. Men det gör vi, för Wilgot har tänt ett ljus för oss :)


Ljuset längst till vänster är föräldraljuset

i slutet av gudtjänsten som avslutades med en psalm tog dom in en slant till kyrkan, då passade Wilhelmina på att visa upp sitt rätta jag. När tanten kom med burken eller vad det nu var låg däri flertalet sedlar. Lasse la i sin peng (barnen hade också fått vrsin peng att lägga i) och turen kom till Wilhelmina som tog sin lilla hand och greppa åt sig dom flesta sedlarna och sa "tata"! Och det var ju väluppfostrat, att säga tack menar jag;) När vi sa till henne att hon skulle lägga i sin egen peng drog  hon bort handen och sa ett bestämt nej! Tillslut la hon ner sin peng, men hon var inte helt nöjd...
Eftermiddagen avslutades med kyrkkaffe, och jag smakade faktiskt på morotskakan men det var inte ens gott, så varför har jag haft sånt sötsug kan man undra ;)


Tävling!


"Jag är med och tävlar om ett presenkort ifrån Bamba.se inne hos Elina

En sådan här behöver verkligen jag!


"Jag tävlar om en sångpåse inne hos Elina i samarbete med Apelsin Gredelin".

Saknar...

min mobil, lyckades ju glömma laddaren i husvagnen och nu är mobilen DÖÖÖD! Det har den iochförsig varit ett tag nu men det är först nu jag har börjat sakna den, eller kanske är det samtalen jag saknar. Har ju ingen aning om vilka som ringt till mig och jag är ju så sjukt nyfiken av mig...

Idag behövde Lasse en välbehövlig sovmorgon, han kom ju hem lite sent/tidigt också och det gjorde ju inte saken bättre ;), så jag och barnen cyklade till parken där dom hade loppis. Det blev inhandlat två gräsklippare för 15 kronor stycket. Den ena prutade Wilgot på med en 5-krona och det visade sig att det var Lasses kusin som var säljare :) Den kunde vi ju fått gratis! Men nu ÄNTLIGEN börjar man ju kunna få någon nytta av barnen för nu kan dom ju klippa gräset iallafall ;)
Efter loppisen åkte vi till Daniel och Camilla och hjälpte dom flytta lite sten och lägga deras båt på kärran. Givetvis behövdes det lite kvinnlig list för att komma på det smartaste sättet och den kvinnliga listen stod jag för! Där blev vi bjudna på grillad korv och barnen hade en super rolig stund med Melvin och Emeline.

När vi kom hem var klockan nästan 3 så det blev en sen sovstund för Wilhelmina, men under den stunden passade jag och Wilgot på att cykla till en lekplats som vi spanat in. Den fick godkänt därför har Wilgot bestämt att vi ska dit imorgon också och ha både Wilhelmina och fika med oss :)

Kvällen sedan har bestått av bad och kvällsmat. Kvällsmaten blev enkel, vi dammade av en gammal trotjänare nämligen smörgåsgrillen. Mest för att det skulle bli lite roligt för barnen :) Några bilder blir det inte i dagens inlägg eftersom kamerans batteri var lika dött som mobilens. Men här har jag laddaren hemma och batteriet är snart som nytt :)


Om vi säger så här...

Sötsuget försvinner inte direkt av att man tittar på diverse matprogram på tv där dom bakar dom mest fantastiska tårtor till dom mest ljuvliga äpplepajerna, riktigt känner doften genom tv:n...
Men än så länge står jag emot även om det är jävligt jobbigt, och apelsin, det funkade inte alls :(

Åhh, vad jobbigt!

Uppbådar just nu all min mentala styrka för att inte gå till kylen och ta mig en bit rabarberpaj med vaniljsås eller chokladpudding! Är så sötsugen!!! Men apelsin är ju också gott...

Bomber och raketer!

Det var en föreställning med fart i :)
Kanske lite för häftig för Wilhelmina (som när det kommer till kritan är en riktig fegis) men hon klarade det bra genom att sitta i mitt knä och då och då kolla så att allt fortfarande var okej.
Rävjakten var det som stod på programmet och dom flesta har väl någon gång läst den braiga boken så jag går inte in på vad den handlar om.
Bildernas skärpa ber jag om ursäkt för, det är inte lätt att fota med en liten ål i knät och utan blixt...



Martin, Christer och Jonas som helt plötsligt försvann och fram kom
Findus, Pettson och Gustavsson/Prillan. Trolleri!!!


Gubben Gustavsson varnar Pettson för räven


"Rävar ska man inte skjuta, dom ska man lura" anser Findus


Som lurendrejeri gör dom en pepparhöna, mycket verklighetstrogen...


Men det saknas något på den...


Stjärtfjädrar! Sådana som Prillan sitter på, så att säga


Prillan ger tillslut med sig och donerar några fjädrar från sig själv och
övriga höns. Men dom ska ha tillbaka dom sen, varenda en!


Spöka kan man också göra för räven tycker Findus. Det räcker tydligen
inte med pepparhöna, smällare och raketer.
Men det är bäst att vara på den säkra sidan :)


Findus provar linbanan


Och när han väl är nere på jorden igen kan han bara inte låta bli att
skrämma Prillan lite. Hon blev så rädd så det höll på att komma ut
något där bak. Ett ägg menar jag då förståss ;)






Väck mig om jag somnar ber Findus


Och somnar...


Under tiden Findus sover hinner man få besök av räven, som verkar
helt ofarlig, hönorna går och lägger sig i farstun och gubben i sin säng


Men plötsligt kommer det någon eller något!


Det är Gustavsson som direkt ser den stackars ensamma hönan.
Hunden och gubben går försiktigt fram men då, PANG!!!


Peppar överallt! Nysande och frustande ska dom ta sig därifrån men
smällen väckte Findus som inte fick liv i Pettson utan fick sköta
hela operationen själv


Vilket han gjorde med bravur!


Dunder och brak!


Himlen skiftade i alla dess möjliga färger och fyrverkeri och smällar
smattrade, vilka effekter! Imponerande. Och det kostade inte mer än
30 kronor i inträde, hur har dom råd med en sådan föreställning?!? ;)


Hos Pettson dricker både katt och hönor kaffe. Vilken tur att det inte
är så på dom flesta andra gårdar. Tänk vad mycket extra jobb
bonden då skulle ha :)


När ensamblen sa adjö och tackade för sig ville applåderna aldrig
lägga sig. Dom hade fått stående ovationer om barnen vetat att man
då skulle ställa sig upp...



Hejdå Pettson, hejdå Findus, Gustavsson är ju fortfarande rädd, eller hur mamma?


Pettson och Findus!

Here we come!


Götene Folketspark, klockan 16.
Som Wilgot längtar ♥




Nu är det lungt och tyst i huset...

För det är endast mamman och katten som är vakna :)
Fast det är klart, katten sover ju också, i mitt knä :)
Vad gör man då inte när man har en stund för sig själ, givetvis ser man på Hem till gården!


Allas vår lite fumliga Jimmy King och den charmerande Nicola De Souza

Vinn en tvål!


"Jag tävlar på www.stjernklart.blogg.se om en tvål från Susanne´s Body&Face"


  • För två lotter länka med tävlingsbilden och texten under i din blogg och skriv länken i kommentaren. Om du inte har någon blogg talar du om på Facebook att du är med och tävlar hos mig. Lämna ditt fb-namn i kommentaren.

Obs! Se till att alla länkar fungerar, annars är inte lotten giltig och det vore ju synd!

Tävlingen avslutas 22 Maj klockan 21.00


LYCKA TILL!


Duktiga!

Idag har vi varit på öppna förskolan och förlustat oss :) När vi kom hem så har vi tapetserat en vägg igen, med samma tapeter. Nu hoppas vi att dom sitter uppe!
Alldeles nyss var vi ute och som en liten surprice till Lasse så passade vi på att klippa gräset. Nu är frågan bara om han ser det när han kommer hem eller om det är för mörkt...
Nu går vi ut och belönar oss med en glass, iallafall barnen. Jag tar en apelsin...

Glöm inte min tävling som börjar i kväll :)

Det är inte lätt att ha blogg

Iallafall inte när det är så här fint väder iallafall :) Fast nu regnar det. Men det är nästan skönt, för då slipper jag tvätta bilen i morgon ;) Men när vädret är så fint vill man inte sitta inne och skriva och när man väl sätter sig så kommer man inte på något... Livet är tufft.

Vi har varit ute från morgon till kväll och därmed blivit rejält bruna på kuppen, inte dumt alls.
Jag har återigen känt mig som ett barn när jag sprungit i vattenspridaren, nu har väl grannarna något att prata om igen, den där galna tanten på hörnet, men va tusan det bjuder vi på.
Jag har nu börjat på allvar med planeringen av Micke och Fridas bröllopsfest med festhäfte och hålltider och allt annat som också ingår. Kul men lite knepigt, gäller att hålla tungan rätt i mun så man har koll på hur papprena kommer att skrivas ut. Fast det är ju sånt som jag tycker är något av det roligaste som finns så jag lägger gärna lite tid på det :)
Sen har väl paniken börjat komma smygande över vad man ska ha på sig på dom olika eventen man ska på i sommar. Tog en tur till Second Hand i eftermiddags för att kolla om dom hade något lämpligt, ibland kan man ha tur. Men inte i dag. Det blir nog till att ta nån gammal trasa som hänger i garderoben. Har varken tid eller lust eller pengar till att åka ut och försöka hitta någon klänning. Kanske kan ta och se mig om på nätet...

Nä, nu ska jag återgå till festprogrammet och sen ska jag sova!

Kolla in till mig i morgon för då börjar min tävling, runt 20-tiden tror jag bestämt!

Har just kommit hem...

efter att ha gjort veckohandlingen. Vi klarade oss under 400 kronor fast vi har köpt vissa grejer som räcker till 4 veckors matsedel :) *nöjd*
Vet inte vem som är tröttast, jag Wilgot eller hundarna...
Nu ska jag plocka upp barnen ur blötläggningen och servera dom kvällsmat sen blir det till att sjunka ner i soffan en stund, vem vet, kanske återkommer jag hit ;)

Efterlysning!

Sitter i solen och försöker knåpa ihop en matsedel för ett par veckor frammåt, tanken är att vi ska spara ett par kronor :) Men det går så där... Fantasin är inte på topp, likaså skaparförmågan. Det står helt enkelt still!
Så nu undrar jag om ni där ute har några förslag på bra, billig och god vardagsmat!
Så kom igen nu! Hjälp mig så kanske ni själva också blir hjälpta i matproblemen!

Hemma igen

Har tillbringat veckoslutet i husvagnen och släpade med mig barn, hundar och DATOR! För att väl där upptäcka att internet inte fungerade ännu :( Hade ju tänkt att ha en viss kontinuitet på mitt bloggande nu men det sket sig...
Strunt samma, vi har haft en superhelg med god mat och trevliga människor runt oss som toppats med mini-zoobesök och motorcross!
Att vädret har varit super gör ju inte saken värre :)

Vi ses om en stund!

Verkar helt okej.

Det är inte mer fel på Wilhelmina än vad det är i vanliga fall ;) Skönt!

Ambulansfärd

Idag har vi, jag och Wilhelmina avverkat premiärturen i en ambulans. Vi var på väg ut på en promenad och gick bara över till grannen för att fråga om hon skulle med. Wilhelmina lyckades av okänd anledning trilla rakt in i deras stentrappa och ådrog sig därmed en rejäl bula. Vi kylde med frusna bönor och skulle sen gå i väg på promenaden. Jag hann inte många meter innan hon började nicka till. Vi gick hem och väl inne bland leksaker blev hon piggare igen. Men plötsligt blev hon supertrött. Jag ringde akuten och frågade om hon fick sova men helt plötsligt stod det en ambulans på gatan... Dom ville ta det osäkra före det osäkra och det är väl bra.
Det var inget större fel på henne utan bara en lättare hjärnskakning och antagligen får hon en rejäl blåklocka. Vi skulle stanna för observation i en timme som sen slutade i 4 timmar och 50 minuter. Men det tror tusan att det tar tid när det tar 80 minuter att ringa från Lidköping till Skövde :(
Nu sover hon så sött i sin säng med ambulansnallen och det enda som märktes på henne i kväll var den något onaturliga huvudformen och att hon var lite vinglig, men det kan hon ju ha fått efter sin pappa, även om hans vingelsjuka oftast kommer sent på lördagkväll ;)




Förresten, jag kan nu titulera mig gammal tant med ledsjukdom :(

Zumbautflykt

Nu är fikakorgen packad, eller rättare sagt Wilgots ryggsäck :) Det är alltid den som ska med när det vankas utflykt. Idag är det avslutningsträff med gymmix och vi ställer kosan mot Kinnekullegården där vi ska titta på den magnefika utsikten. Ska passa på att testa en massa nya fototekniker som jag håller på att lära mig. Siktar på 100 nya kort men det kanske blir svårt med två vårystrabarn...
Nu ska bara Wilhelmina vakna också :) Fast förresten, sov en stund till tack så att jag kan mysa lite med Wilgot i soffan!

Den sista måltiden

Så här såg kvällens måltid ut. Riktigt smaskens!


Grillad fläskkarré, tomat, majskolv, ugnsrostade potatisar och morot,
melonsallad, kryddsmör och bea-sås :)

Men nu är det mindre portioner, ingen potatis utan massor av grönsaker i stället som gäller. Eftersom jag inte kan träna längre så får man ju även dra ner kaloriintaget, vill ju fortsätta att komma i festblåsan som ska användas flitigt i sommar :)

Barnvakt

Om man alltid får såna här blombuketter när man varit barnvakt, då kan jag vara det ofta :)
Det roliga är att jag fått fler "gåvor" av grannarna än vad jag fått av maken det sista. Och det är väl ett bevis på att det är lätt att ta varandra för givet i ett förhållande. Det får vi ta och ändra på!


Våriga piontulpaner

Det går lite knackigt här i livet just nu... :(

Hej!

Det var verkligen länge sen! Jag har inte kunnat skriva på ett bra tag nu, och då menar jag att jag verkligen inte kunnat. Berättar varför om en stund...
Men nu ska det bli ändring på det! :)

Varför går det då knackigt?
Det är massor av orsaker.
Lasse trivs inte så värst bra på jobbet så han är sur och grinig mest hela tiden, man tar ju alltid ut sin olycka på sina nära och kära... Han blir ju inte gladare när det visar sig att han har trolig pollenallergi och är nära att kliva över kanten till ett trevligt magsår, han har en rejäl släng av magkatarr.
Själv har jag haft fullt upp av husvagnsförberedelser, golvbygge, men nu står den där i all sin prakt, husvagnen alltså, en massa papper, bankbesök, kalkylräkning, likabehandlingsplaner osv men nu är ansökan inne hos kommunen så nu är det bara till att vänta :) Förhoppningsvis börjar ett nytt kapitel i livet i höst ;)

Annars verkar det som jag har börjat ett nytt kapitel redan nu, dock inte lika roligt :(
Jag har haft ont i olika leder i olika omgångar förut. Vi har intga ledsjukdomar i släkten vad jag vet om iallafall s´å jag har tänkt; träningsvärk, otränad, början till sjuk osv som orsak till mina smärtor. Man tänker ju att sånt händer andra, inte mig, jag är ju under 30 och då får man ju ingen "gammal" sjukdom. Men nu verkar det som det har hänt just mig, fast å andra sidan är jag ju inte under 30 längre så det kanske är därför ;)
Det är ju konstaterat att jag har artros i min käke. Nu började den här sjukdomstiden för drygt en månad sedan att jag fick ont i tårna, jag hade promenerat mycket i samband med detta så jag skyllde på skorna, det var därför jag hade ont, men efter ett par dagar så hade det onda satt sig i knäna. Nu började jag dra öronen åt mig men fortfarande hade jag en orsak till varför jag hade ont. Denna gången var det för att jag hade cyklat mycket. När jag ca 2 veckor senare vaknar med ett svullet "onsdagsfinger" som jag inte kunde böja så började jag fundera ordentligt på att det kanske var dags att besöka farbror doktorn. Jag var i väg på Barn med Wilgot som skulle göra pricktest (han var inte allergisk mot hund, katt eller häst så han får väl bo kvar ;) ) Jag passade på att fråga hans läkare vad hon trodde, om det kunde vara reumatiskt och det enda hon sa var att du måste till en läkare nu. Så dagen efter var jag hos en doktor som jag hade även när jag hade ont i käken. Det kändes bra med att det var någon som visste hur jag haft det innan. Han gjorde en massa tester och klämde och kände på mig. Han hittade en massa olika symtom på reumatism, vattencysta i knävecket, dom lederna där det till 99% börjar, just dom lederna hade jag ont i, käken mm mm. Han tog en massa blodprover och dom får jag svar på nu på tisdag. Problemet med dessa prover är att det kan ta flera år innan dom visar på något reumatiskt, samtidigt som du ändå kan ha sjukdomen. Men till 98% så är det reumatism jag har :( Får väl se på tisdag...
Jag har haft så mycket besvär så jag har inte kunnat träna på drygt 3 veckor och hör och häpna, jag saknar det! Promenader och kortare cykelturer har jag klarat av men nu i torsdags så var det avslutning på zumban och jag tänkte att nu har jag ju inte så ont i knäna så jag bestämde mig för att gå. Vilket jag bittert ångrade 20 minuter senare, det gjorde ont i varenda led i hela kroppen! Jag ångrade det ännu mer bittert fredag morgon när jag knappt kunde ta mig ur sängen...  Det jag får trösta mig med är att sjukdomen kommer i skov, så periodvis mår man bra och jag hoppas på långa perioder! :)
Just nu märker jag det främst när jag skriver på datorn, fingrarna vill inte som hjärnan vill så om det slinker in ett stavfel här och där, det fårn ni klara av.
Men nu närmar sig sommaren med stormsteg och då blir det ju (förhoppningsvis) färre väderomslag och då mår man bättre och jag har ändå inte tid att ha ont nu med så mycket spännande som händer i sommar!
Ha det bäst!


RSS 2.0