Smyckestävling


“Jag är med och tävlar hos Josefine om ett valfritt hänge med valfri text från Personligapresenter

Påhittig typ!

När jag hämtade Wilgot efter hans barngymnastik frågade jag vad dom gjort. Wilgot svarade att dom sprang runt mest, sen var det inte så mycket mer med det. Hans största bekymmer var om jag och Wilhelmina hade varit hemma med maten som inhandlades innan vi åkte till gympan. Jag berättade då att vi varit på biblioteket.



Wilgot var tyst en stund och sedan tog han till orda igen. Vi var så många idag så det var ingen som hjälpte mig, sa han. Automatiskt tänker jag att om man är många så borde väl någon kunna hjälpa till, men jag visste ju inte vad han menade så jag frågade honom. Han förklarade då att ingen hade hjälpt honom vid krokodilerna, ingen hade hållt honom mellan benen...
Krokodilerna är att dom står på en bänk och svingar sig i repen över till en matta som ligger en bit bort, behöver dom hjälp brukar någon stå och hjälpa till genom att hålla repet mellan benen, men så var det inte idag.
Jag frågade Wilgot vad han gjorde då varpå han svarade; jag ställde mig på golvet och gjorde så här med händerna (rakt upp i luften) och sen var jag på land. För så sa nån att jag kunde göra. Jasså, vem sa det då? undrade jag. Wilgot sa: Jag! För jag är inte rädd för krokodiler och om jag säger att jag kan något, då kan jag det!
Bra att ha självförtroende!

Nu har Wilhelmina somnat i mitt knä och Wilgot sitter i sin säng och lyssnar på Mamma Mu som vi lånade på biblioteket. Då passar jag på att gå till köket och fixa hamburgare!


Har en son som längtar...

Idag är det måndag och Wilgot längtar till sin barngympa, frågar hela tiden när vi ska åka :)
Jag och Wilhelmina passar då på att ta oss en sväng till biblan och leta efter bra fotoböcker, vill ha Scott Kelbys första och andra del i digitalfotografering. Funkar liksom inte att börja i trean :(

Men först; rester från igår och en tupplur! Vi har alla haft en tuff natt...

Nu är det bara minst 7 timmar kvar tills maken kommer hem, kanske kanske hinner vi prata lite innan han går till pannrummet och lägger sig. Romantiskt värre...

Kakfat

Och jag som inte äter kakor... Men tänk vilken fin present till någon man tycket om...



Ambiance


Tävlar igen...



Nu är det örngott som gäller :)



“Jag är med och tävlar hos Josefine om ett broderat örngott eller ett trepack bodyförlängare från Hyltanna.se

 


Filttävling



"Jag tävlar om en valfri filt av märket Färg och Form butiken Jollyroom.se!
Tävlingen hittar du i MansonDusts blogg HÄR!"




Ganska nyttig lasange...

Här är ett recept på ganska nyttig lasange.
Tar lite tid att göra men passar bra på en söndag när man ändå inget annat har för sig ;)

6 personer

Köttfärssås
500 gram köttfärs
7 tomater (mixade)
4 morötter
köttbuljong
vitlöksklyfta
tacokrydda
ca 3 dl vatten
ca 1 dl rött vin
vetemjölsredning

Ostsås
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
Köttbuljong
200 gram ost
100 gram philadelphia vitlök och örter
vetemjölsredning
1 paket färska fullkornslasangeplattor

Stek köttfärs tillsammans med kryddor och buljong. Tillsätt rivna morötter och tomaterna tillsammans med vattnet och vin. Låt småputtra i minst 1 timme. Red av till lagom konsistens.
Gör ostsåsen precis innan "ihopläggningen" genom att koka mjölk, grädde, buljong och ostarna. Red av.

Börja med ostsås i formens botten och varva sedan med plattor, köttfärs och sås. Avsluta med sås. Gratineras i ugnen i 15-20 minuter, 220 grader.


Precis nyutkommen ur ugnen


Varsågoda! Maten är klar!

Håller tummarna...

Hoppas på att jag har en häst som heter Fay!


En bra söndag :)

Efter 24 timmar av surhet så är nu humöret på topp!
Kan egentligen inte säga varför jag varit på dåligt humör men så har det varit. Det känns bara som lite för mycket ibland...

I går kom Martina med blommor och en tidning och bara det gjorde mig på bättre humör :) ♥



Sen kom Wilgot och jag överrens om att vi ska vara kompisar och att han ska lyssna på mig, alltid! Det bidrog också till en humörförbättring. Redan när jag vaknade i morse så kände jag att detta skulle bli en bättre dag.

Eftersom Lasse jobbade idag så bestämde jag och barnen att det var dags för ett bad. Kollade badhusets öppettider och det var stängt! Sen när är badhuset stängt på söndgar?!?
Som tur var så hade Lidköping öppet. Vi hade aldrig varit där och jag måste säga att jag blev glatt överraskad :) Rutchkanan är flitigt använd vill jag lova, det blev säkert 200 åk var för barnen. Allt åkande resulterade i ett Pinnochio-plåster och ett flertal skrubbsår. Wilhelminas för att hon ramlade men Wilgots var "utslitnings-sår" ;)





Efter 3 timmar i vattnet, en kortare fikapaus och en skön stund i bastun så hade jag två sovande barn med varsin klubba i munnen i bilen :) Jag VET att det inte är lördag och vi brukar faktiskt hålla oss till enbart lördagsgodis men igår var det ingen i våran familj som hade det rätta humöret för att äta godis så vi sket idet! Vi tar igen det i kväll!!!

I morgon blir det eventuellt en tur till öppna förskolan om alla är friska och krya, om inte så fortsätter jag att fota äpplen, ett projekt som jag snart ska berätta mera om...


Mitt fotoäpple :)


Mobil önskas!


"Jag är med med och tävlar hos Johanna om ett valfritt dockskåpsset eller valfri mobil från Smultronbyn - Träleksaker"


Recept på favvoefterrätterna just nu :)

Tänkte dela med mig av några av mina favorit desserter just nu :)

Wilgots vaniljgrotta
4 pers

1 rulle smördeg
1dl marsankräm
250 gram färska bär
1 dl frusna bär

Skär smördegen i 4 kvadrater.
Lägg på en klick marsankräm (vi använder oss av fuskigt pulver)
På med bären, vi har färska jordgubbar i skivor och frusna björnbär
Gör till ett knyte och skjuts in i ugnen i ca 20 minuter i 200 graders värme


Voila!



Petichouer i ny tappning
12 pers

Petichoudeg

3 dl vatten
100 gram smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg

Vatten och smör kokas upp
Tillsätt mjölet i kastrullen och rör kraftigt, låt stå kvar på plattan på svag värme. När smeten/degen släpper kastrullbotten, sluta rör och ta av från värmen! Låt svalna något och tillsätt sedan ett ägg i taget, rör kraftigt.
Klicka upp på bakplåtspapper ca 1 matsked. Gräddas i 40-50 minuter eller tills dom fått gyllenbrunfärg. Dom ska vara lätta. Ugnen ska vara på 150-175 grader. Dom är MYCKET känsliga för drag och "stötar" under gräddningstiden så öppna INTE ungsluckan!!! Ha dom hellre inne lite för länge för att undvika kolapps!


Chokladvisp

100 gram vit choklad
2 dl vaniljvisp

Vispa vaniljvispen hårt
Smält chokladen
Blanda lite av vispen med chokladen och vänd sedan ner chokladen i vispet.

Klipp ett "hål" i petichouen och fyll med frukt och bär och sedan chokladvisp.



Petichou fylld med banan och björnbär. Mums!

Åh, bo på hotell...

Vinn ett hotellpaket på Gässlingen i Skanör

Nu kommer en tävling som jag är stolt över att presentera. Den är i sammarbete med en av Sveriges pärlor Gässlingen i Skanör. Har själv besök dem flera gånger och tycker att detta är balsam för själen. Det ni kan vinna är ett presentkort på ett hotellpaket för 2 personer. Ni väljer mellan Fredagsmys, går att boka fredag till lördag eller Sköna lördag som går att boka lördag till söndag. Denna vinst har ett värde av 3190:-

Följande ingår:
Del i dubbelrum
Badrock på rummet
Afternoon tea med hembakta scones
Fri tillgång till wellness- och fitnessfaciliteter
Femrätters middag
Hemlagad frukost utöver det vanliga


Ni som deltar i tävlingen får en rabattkod med 15% att använda vid bokning av ovanståede hotellpaket innan midsommar. Uppge "Fru W piffar med prickar "vid bokning.

Hoppas nu att ni alla vill vara med på detta.....










Skor till Wilhelmina kanske


Dom här skorna tänkte jag vinna till lill-skruttan :)

Det här är tävlingen!


"Jag är med och tävlar hos Lii76 om presentkort från Wilma & Morris i valfri storlek
var med och tävla du med
"

Nu vill vi vinna en tröja men det brinner i knutarna vill jag lova!!!



Har valt en blå med en myra på om vi vinner!

Tävling numero 3

Bädda fint är ju aldrig fel ;)


”Jag tävlar inne hos EN POJKMAMMAS VARDAG om ett valfritt påslakanset till spjälsäng från DARLINGEXPRESS. Var gärna med och tävla du också!
Tävlingen avslutas den 27 februari klockan 21.00″


Fortsätter väl att tävla då ;)

Nu är det en bok som står på spel!



Jag tävlar inne hos en POJKMAMMAS VARDAG om en personlig sagobok från SAGOR OCH TING. Var gärna med och tävla Du också! Tävlingen avslutas den 4 mars klockan 21.00


Brödbox eller tidningskorg...

Svårt val men det lutar åt tidningskorgen.

Var med och tävla du med vet jag! :)




Jag tävlar inne hos EN POJKMAMMAS VARDAG om en brödlåda eller ett tidningsställ från FRÖKEN LINNEA Tävlingen avslutas den 12 mars klockan 21.00.

Here we come!!!

Jag och Wilgot alltså! Lillasyster får stanna hemma med mormor :)



Hihi...

Jag har fått Lasse att bli en globetrotter han med :) Nu är det han som kollar resor och sitter här och planerar. Tro nu inte att vi är familjen med guldbrallorna för det är vi absolut inte! Men det är gratis att drömma och det kan verkligen sätta fart på "spargenen" genom att ha ett mål. Lasse ska öppna ett semestersparkonto och han ska kolla resor i tid så man kan komma så billigt som möjligt undan. Tänk va, efter dryga 10 år så ger mitt ekonomiska tjat äntligen resultat! Inte en dag för sent ;)

Så som Lasse jobbar så ska vi väl fyllt det där kontot på nolltid. Idag kom han hem strax före åtta och så blir det resten av veckan också, plus helgen givetvis :( I morgon ska han vara ledig ett par timmar på eftermiddagen då vi ska på ett intressant möte. När det är klart så åker han raka vägen tillbaka till jobbet som tydligen inte klarar sig utan honom. På torsdag ska jag och Wilgot till Göteborg och bara roa oss vi två tillsammans med goda vänner och då var tanken att Wilhelmina skulle vara hos farmor men det körde ihop sig på den fronten så då trodde Lasse att han skulle "behöva" vara pappaledig men istället ställer mormor upp. Det är inte så att Lasse inte vill vara hemma med sina barn men just nu passar det inte så bra ur jobbsynpunkt.

Det jag vill komma fram till är att Lasse gör allt för sin familj och det är tur att man har sina nära och kära, både familj och vänner! Ingen nämnd och ingen glömd, dom som känner sig träffade; Tack för att ni finns! ♥

I morgon åker vi till Skara och inhandlar kompostgaller som vi ska använda oss av när vi lagar staketet. Snart ska hundarna få gå ut igen!

Varför vill den inte?

Nu är jag sur så jag tänker inte skriva något idag!
Nu trodde jag verkligen att min dator tacksamt skulle ta emot kort men ICKE!
Så nu skiter jag i det här och går till den bärbara och installerar mitt fotoprogram där, så kan denna skitdatorn stå här och skämmes ta mig faan!!!

Och som straff ska jag lägga in lite bilder här som jag tidigare visat på bloggen från Egypten bland annat så den får känna på att stå ensam ute i kylan ;)

På återseende!























Hoppas att den har vett nog att bättra sig nu! ;)

Typiskt att rätt låt skulle gå vidare... ;(

Och då menar jag inte Eric Saade.
Och inte The Playtones.
Inte heller Shirleys angels.
Utan den jag tänker på är Sara Vargas.
Jag tyckte den var bra, nästan riktigt bra. Mest är det nog för att texten är så gripande om man tänker på vad den handlar om. Slagna kvinnor. Slagna av sina partners, män. Låten har nog inget i den stora finalen att göra för jag tror inte den är lika bra på engelska, den ska vara svensk.
Varför tycker jag då att det är typiskt att den gick vidare när jag ändå tycker att den är så bra?
Jo för då får man ju inte höra den förrens den är utslagen ur tävlingen och jag vill höra den nu!
Den kommer nog bli för mig som Snälla, snälla är för Wilgot :)

Till sist; är det som Rikard Olsson sa, kostar Eric Saades nummer (inte telefonnummer alltså) 250000:-?!? Isåfall är det helt sjukt! För att spränga några glasrutor?!? Det innebär ju att om han skulle vinna den svenska uttagningen och ställa upp i den stora finalen, först så måste han ju kvala där eftersom det gick ju inget vidare för Sverige i fjol, minst sagt... Alltså, han kan behöva göra sitt nummer 4 gånger och om han skulle gå till den stora finalen så vill han ju säkert bättra på sitt nummer så vi plussar på 50000 per gång, då blir den totala kostnade för Populair 1100000:-. Det är merparten av vårat hus. Helt sjukt, hoppas att det inte var sant...

Imorgon tar vi och kalasar lite och hoppas på hjälp med datorn så den tackar för lite kort, det börjar bli fullt på kameran nu :)

Nu börjar han gå för långt!

Vet inte om han är stackars hund eller jävla hund.
När han äntligen har slutat med rännandet från dörr till dörr, ylar inte fullt så mycket längre och har även ätit tre bitar torrfoder, då börjar han med en annan nyck.
Jag vet att Kråkan (en av Tages alla döttrar) anser att man får vara rätt så jobbig om man är så bra som hon tycker att hennes pappa är men jag undrar om detta verkligen är okej?!?

Vi var i köket när katten kom in, hon och Tage flög, som vanligt, i luven på varandra, dock med kärlek. Låtsasslagsmålet flöt på som det brukar, Tage skäller och Wilda gör krumbocksprång rätt upp i luften.
Nästa gång jag tittar ner på golvet får Wilda en grundlig tvätt av Tage och spinner njutningsfullt, så gulligt tycker jag och Wilgot.
Vi skyndar oss efter videokameran för att fånga detta härliga ögonblick. När vi kommer in i köket håller vi på att få hjärtat i halsgropen för detta härliga ögonblick ville vi absolut inte filma.
Tage var i fullgång att tillverka katt-valpar! Och Wilda? Hon njöt än mer njutningsfullt...


Wilda

Tävling som man deltar i!

http://dressyrmupparna.se/

Helt seriöst alltså!

Han är till salu! På riktigt! Man blir knäpp!
Fast egentligen är det rätt synd om Tage också.
Först och främst finns det en flicka på gatan som bara luktar sååååå gott. Och när man äntligen lärt sig hur man ska ta sig dit, då upptäcker matte ens små hemlighetspromenader. Typiskt! Matte försöker laga staketet med hjälp av laminatgolv, tegelpannor, stenplattor och julens gamla gran. Silvertejpen fäste inte i det kalla vädret och det var alldeles försvårt att knyta balsnöret med vantar på ;) Åh, vad synd att du är så händig sa Tage när han gick utmed staketet och inspekterade, huvudet hade han bortvänt så matte såg aldrig hans leende. Glad i hågen gick matte in och var mäkta stolt över sig själv, 1-0 i kampen mellan matte och staketet mot noffen Tage. Plötsligt ringer det på dörren och där står grannen med Tage på armen... Med andra ord, rättelse 0-1 till Tage...
Detta resulterade i att matte stängde kattluckan så nu har det privelegiumet försvunnit, nu sker rastning i mer ordnade former och när matte bestämmer! Stackars Tage har gjort flertalet bonk in i kattluckan när han kommit på att han måste ut och skälla på någon som gått på HANS gata. Hade han kunnat skulle han fått hjärnskakning men det saknas en beståndsdel till det, just nu iallafall. Just nu tänker han med en del i dom bakre regionerna...
Men han måste ha väldigt bra tänder för han drar sönder staketet, det såg matte idag när hon spionerade på honom. Tage har eftr det sagt till matte att det är fult att spionera. Inte klokt för det är plastat Gunnebostaket, men vill man så kan man och ingening är omöjligt, det är vad Tage lever efter för tillfället ;)
Han springer mellan altandörren och ytterdörren hela tiden och ylar lite mellan varven, jättefint, verkligen... Det enda positiva med hans eviga rännande är att han får lite extra motion och det är ju bra!!!

Missförstå Tages matte rätt; hela familjen älskar våran lilla tjockis men han är rääääätt jobbig, just nu! Och när våren kommer har vi, som det ser ut i dagsläget, 6 stycken hål i staketet att laga. Tack så mycket SUCH Suffix Nightshade Berry, det där som är framför hans namn har vi använt oss mycket av det senaste, such...
Till grannen hund: SLUTA LÖPA!!!



Den jobbigaste noffen någonsin, men också finaste ♥ ;)

Åh, jag har ju glömt!

Att berätta vad Martina fick.

Hon fick ett halsband och en KRIS.
Halsband vet väl dom flesta vad det är men inte en KRIS. Det är en egenpåhittad drink. Martina sa nämligen hela tiden att hon inte fått någon 30-årskris så jag gav henne en ;)

Så här blandar du en alldeles egen KRIS-drink i martiniglas, tänk västgötskt!

Ena skuvätt päracider
Nåra dröppa sött å rôtt göjs
Å môe staaart sa re va

Gört fint mä bilera på ena pinne
Sen sa ru njuta!
Då sa ru se du blir frier från ena KRIS å du blir som nuer :)


Det här behöver du på rikssvenska:
Päroncider
Grenadin
Sprit
Ahlgrens bilar (smygreklam ;) ...)
Coktailpinne

Mängd efter tycke och smak. Lycka till!

Givetvis finns det bilder på det här också men som sagt, dom finns på kameran...

Nu får jag skärpa mig!

Nu har vi varit hemma i en vecka och jag har fortfarande inte rapporterat om Fuerteventura.
Dåligt!
Men det har faktiskt en orsak.
Hur roligt skulle det vara att läsa om en semester utan att kunna kolla på ett enda kort? Det är nämligen så som det skulle få vara här isåfall för min dator vill inte ha några kort från min kamera.
Den säger bara nej tack, artigt men bestämt. Men det finns kort vill jag lova, nästan 700!
Det blev ju lite "roligare" att fota när man fick ett fint vidvinkel- och macro-objektiv av sina ♥ i födelsedagspresent där nere :)
På söndag säger förhoppningsvis datorn jatack till korten igen och då får ni en rapport, den ligger bara och väntar på att få publiceras, så fort det finns lite bilder att tillgå.

Denna veckan är det mest städning som står på schemat för det är en födelsedagshelg. Lasse fyller hela 33 år på fredag och det ska firas med pompa och ståt. Jag har redan börjat fundera på hur jag ska utforma tårtor och liknande. Någon som har ideér? Det mottages tacksamt. Jag funderar på ett hästhuvud eftersom han gillar hästar så mycket ;)

Nä, nu ska jag gå till min bästa vän, crosstrainern!

Hejdå!

Barnfria...

Det är vi idag.
Martinas present är färdig och det blev tillslut en...
Näe, det kan jag ju inte avslöja nu, då blir det ju ingen överraskning ju. Även om Martina med största sannolikhet inte har tid att kolla in här... Nä, ni får hålla er till tåls ;)
Ikväll släpper jag ALLT och bara umgås med min man och goda vänner!
Hoppas att ni gör detsamma :)

Solresors tävling!

<a href="http://www.solresor.se" target="_new"><img src="http://promo.solresor.se/blogg/solresor-bloggknapp.gif" alt="Solresor - Resor med charter, sista minuten, hotell och flyg" border="0"/></a>

Jag håller som bäst på att skriva ett inlägg om Fuerteventura som tar sin lilla tid. Vi hann med en hel del under våran "lillsemester" som bara varade en vecka, nu krånglar ju datorn också så den vill inte ta emot mina kort, j-vla apparat! I vilket fall, jag tog en paus och gick in på Solresors hemsida för att kolla om det fanns några trevliga resor att boka. Inte för att vi ska ha någon resa men man måste ju få drömma lite... Där hittade jag en tävling som gick ut på att man fick bli deras resereporter! Det skulle passa mig så jag har deltagit. Och nu har jag även länkat det jag skulle också så nu är det bara att hålla tummarna!

Nä, nu ska jag gå och packa barnens väskor, dom ska till morfar och sova över så jag och deras far kan roa oss tillsammans för första gången på evigheter!!!

Vi hörs!

http://www.solresor.se/resa-till/tema/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/?intcid=25

http://www.solresor.se/resa-till/forenade-arabemiraten/komb-fr-arlanda/


Mitt drömresmål, Förenade Arabemiraten och Dubai, gärna en kombinationsresa...

Vill inte vara hemma!!!

Är tyvärr hemma igen från Fuerteventura :(
Även om vädret bara var halvbra i början av veckan var det hästlängder bättre än här hemma!
Som lyxhustru vore det ens rättigheter att tillbringa vinterhalvåret på varmare breddgrader. Undrar om man kanske skulle skriva en motion till regeringen och be dom lagstifta det ;)
Redovisning från vår semester kommer förhoppningsvis senare i dag!


RSS 2.0