Recept på favvoefterrätterna just nu :)
Tänkte dela med mig av några av mina favorit desserter just nu :)
Wilgots vaniljgrotta
4 pers
1 rulle smördeg
1dl marsankräm
250 gram färska bär
1 dl frusna bär
Skär smördegen i 4 kvadrater.
Lägg på en klick marsankräm (vi använder oss av fuskigt pulver)
På med bären, vi har färska jordgubbar i skivor och frusna björnbär
Gör till ett knyte och skjuts in i ugnen i ca 20 minuter i 200 graders värme
Voila!
Petichouer i ny tappning
12 pers
Petichoudeg
3 dl vatten
100 gram smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg
Vatten och smör kokas upp
Tillsätt mjölet i kastrullen och rör kraftigt, låt stå kvar på plattan på svag värme. När smeten/degen släpper kastrullbotten, sluta rör och ta av från värmen! Låt svalna något och tillsätt sedan ett ägg i taget, rör kraftigt.
Klicka upp på bakplåtspapper ca 1 matsked. Gräddas i 40-50 minuter eller tills dom fått gyllenbrunfärg. Dom ska vara lätta. Ugnen ska vara på 150-175 grader. Dom är MYCKET känsliga för drag och "stötar" under gräddningstiden så öppna INTE ungsluckan!!! Ha dom hellre inne lite för länge för att undvika kolapps!
Chokladvisp
100 gram vit choklad
2 dl vaniljvisp
Vispa vaniljvispen hårt
Smält chokladen
Blanda lite av vispen med chokladen och vänd sedan ner chokladen i vispet.
Klipp ett "hål" i petichouen och fyll med frukt och bär och sedan chokladvisp.
Petichou fylld med banan och björnbär. Mums!
Wilgots vaniljgrotta
4 pers
1 rulle smördeg
1dl marsankräm
250 gram färska bär
1 dl frusna bär
Skär smördegen i 4 kvadrater.
Lägg på en klick marsankräm (vi använder oss av fuskigt pulver)
På med bären, vi har färska jordgubbar i skivor och frusna björnbär
Gör till ett knyte och skjuts in i ugnen i ca 20 minuter i 200 graders värme
Voila!
Petichouer i ny tappning
12 pers
Petichoudeg
3 dl vatten
100 gram smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg
Vatten och smör kokas upp
Tillsätt mjölet i kastrullen och rör kraftigt, låt stå kvar på plattan på svag värme. När smeten/degen släpper kastrullbotten, sluta rör och ta av från värmen! Låt svalna något och tillsätt sedan ett ägg i taget, rör kraftigt.
Klicka upp på bakplåtspapper ca 1 matsked. Gräddas i 40-50 minuter eller tills dom fått gyllenbrunfärg. Dom ska vara lätta. Ugnen ska vara på 150-175 grader. Dom är MYCKET känsliga för drag och "stötar" under gräddningstiden så öppna INTE ungsluckan!!! Ha dom hellre inne lite för länge för att undvika kolapps!
Chokladvisp
100 gram vit choklad
2 dl vaniljvisp
Vispa vaniljvispen hårt
Smält chokladen
Blanda lite av vispen med chokladen och vänd sedan ner chokladen i vispet.
Klipp ett "hål" i petichouen och fyll med frukt och bär och sedan chokladvisp.
Petichou fylld med banan och björnbär. Mums!
Kommentarer
Postat av: ♥anna♥
Får jag länka till ditt inlägg från vår matblogg?
Trackback