Ganska nyttig lasange...
Här är ett recept på ganska nyttig lasange.
Tar lite tid att göra men passar bra på en söndag när man ändå inget annat har för sig ;)
6 personer
Köttfärssås
500 gram köttfärs
7 tomater (mixade)
4 morötter
köttbuljong
vitlöksklyfta
tacokrydda
ca 3 dl vatten
ca 1 dl rött vin
vetemjölsredning
Ostsås
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
Köttbuljong
200 gram ost
100 gram philadelphia vitlök och örter
vetemjölsredning
1 paket färska fullkornslasangeplattor
Stek köttfärs tillsammans med kryddor och buljong. Tillsätt rivna morötter och tomaterna tillsammans med vattnet och vin. Låt småputtra i minst 1 timme. Red av till lagom konsistens.
Gör ostsåsen precis innan "ihopläggningen" genom att koka mjölk, grädde, buljong och ostarna. Red av.
Börja med ostsås i formens botten och varva sedan med plattor, köttfärs och sås. Avsluta med sås. Gratineras i ugnen i 15-20 minuter, 220 grader.
Precis nyutkommen ur ugnen
Varsågoda! Maten är klar!
Tar lite tid att göra men passar bra på en söndag när man ändå inget annat har för sig ;)
6 personer
Köttfärssås
500 gram köttfärs
7 tomater (mixade)
4 morötter
köttbuljong
vitlöksklyfta
tacokrydda
ca 3 dl vatten
ca 1 dl rött vin
vetemjölsredning
Ostsås
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
Köttbuljong
200 gram ost
100 gram philadelphia vitlök och örter
vetemjölsredning
1 paket färska fullkornslasangeplattor
Stek köttfärs tillsammans med kryddor och buljong. Tillsätt rivna morötter och tomaterna tillsammans med vattnet och vin. Låt småputtra i minst 1 timme. Red av till lagom konsistens.
Gör ostsåsen precis innan "ihopläggningen" genom att koka mjölk, grädde, buljong och ostarna. Red av.
Börja med ostsås i formens botten och varva sedan med plattor, köttfärs och sås. Avsluta med sås. Gratineras i ugnen i 15-20 minuter, 220 grader.
Precis nyutkommen ur ugnen
Varsågoda! Maten är klar!
Kommentarer
Trackback