Vad säger det om svenska poliskåren?

När en tre-åring säger att så gör poliser alltid...
Wilgot tittade på nyheterna i morse och det rapporterades om dom terrormisstänkta killarna i Göteborg som nu frigivits. Wilgot frågade vad dom (polisen) gjorde på TV:n och jag försökte så enkelt som möjligt förklara vad som hänt. Det lät ungefär: Polisen trodde att dom killarna skulle göra något elakt som gör att människor får ont så då tog polisen dom till fängelset. Men polisen hade fel så nu får dom säga förlåt för att dom gjort fel. Då säger Wilgot: så gör polisen alltid. Vadå frågade jag varpå Wilgot säger: fel.

Det är en smart kille vi har, Lasse och jag. Igår lyssnade han på en CD-skiva med lite enkel fakta om bondgården och dess djur.
I morse berättade han för mig att när hästar pratar så låter det som om dom skrattar. Men det gör dom inte, det heter gnägga. Och när kossor ligger ner och tuggar fast dom inte äter på något heter det att idissla. Det betyder att dom tuggar maten flera gånger. Gör dina kossor det också mamma? Har du sett det?
Allt detta och lite till har han snappat upp efter att ha lyssnat en gång.
Man blir stolt över honom också. I dag var det en liten kille som blev av med en leksak på öppna förskolan. Det andra barnet som tagit saken gav inte tillbaka den och killen var lite ledsen. Wilgot lämnar sitt pussel och skyndar sig att ge lillkillen en annan leksak. Allt för att ingen ska vara ledsen. Sånt värmer i mammas hjärta ♥

Till sist hurrar vi idag för prins Wilgot och prinsessan Emilia som vann maskeradtävlingen i helgen, fast vi förstår inte riktigt varför alla tror att dom hade klätt ut sig. Dom är väl alltid prins och prinsessa! ♥ Grattis också till "pompan" Annika, nästa gång kan hon vara valross tycker Wilgot...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0