Med hästdoft i håret...

I dag har barnen och jag varit hos en kompis och lekt, när vi ändå var där passade vi på att stilla vårat hästbehov med hjälp av Lussan, 86 cm över havet :)
Wilgot har länge pratat om att åka och rida på Lussan, och i dag blev det av. Nu fick han äntliiigen använda sina borstar och hovkrats, gunghästen kan inte bli renare än vad den är nu och han behövde en riktig häst att borsta på, faktiskt. Barnen slet hårt med Lussan och snart var hon skinande ren, om man kollade jäkligt snabbt iallafall ;) .
När det väl kom till kritan ville ägarinnan Emilia inte alls rida utan hon ville hellre leka med Lukas, "Wilgot kan börja, jag kan ju redan" sa hon och Wilgot lät sig glatt kastas upp på denna gigantiska häst. Efter ett par varv i skritt tyckte Erika och jag att han skulle trava, Wilgot var med på noterna och iväg for vi, ett par meter. Wilgot ansåg att Lussan hoppade för mycket och han ville skritta igen. Efter lite övertalning och förklaring om hur han skulle sitta för att skumpa så lite som möjligt var det dags för trav igen och nu travade han ett helt varv, säkert 50 meter och han satt riktigt bra! Han vet ju hur man sätter igång en häst och hur man gör halt, det ägnade han typ 10 minuter till. Stackars Lussan fick gå 2 steg och sen halt, gå 2 steg och halt, hon blir ju riktigt lydig tillpåköpet när Wilgot kommer och motionetar henne, hon tillochmed tuggade på bettet och skummade i munnen. Naturbegåvning det där, min Wilgot...
Så nu får vi kolla hästannonser och köpa hjälm, säkerhetsväst, ridstövlar och allt annat han bara måste ha, eller är det att gå för fort fram???

Nästa vecka bär det förhoppningsvis av till Lussan igen och då ska vi hjälpa till att mocka, "Har man bajspåse då?" undrar Wilgot och det kan man ju undra. Lussan är ju inte mycket större än en hund :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0